Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell
Franch netejà a fons el cotxe, però es deixà restes de Carmen Gallart'

'Franch netejà a fons el cotxe, però es deixà restes de Carmen Gallart'

Mossos i GuàrdiaCivil analitzen la geolocalització del mòbil del sospitós per intentar localitzar el cadàver a Osca

Publicado: 22:34 - 11/07/2016

 

Àngel Juanpere Diari de Tarragona

Els Mossos d’Esquadra que s’encarreguen de la investigació de la desaparició de la veïna dels Pallaresos Carmen Gallart estan convençuts que Ramon Franch, l’acusat del crim, va traslladar el cadàver amb un cotxe –un Hyundai Atos– que li havia deixat una amiga. Tot i que el vehicle va ser netejat a fons, es va trobar ADN de la víctima a la zona interior del para-xocs, on només es pot accedir si el maleter està obert. En aquest indret, els tècnics de laboratori van trobar «fluids orgànics» que, després de comparar l’ADN, es pot assegurar que pertany a Gallart. «Hi ha una coincidència plena», han assegurat fonts properes el cas. I així ho han fet arribar al jutge instructor.

 

Un mes abans de la desaparició de la dona –el 18 de juny de 2015–, aquesta i l’acusat es van reunir en un bar dels Pallaresos a instàncies d’ell per intentar arribar a un acord sobre el litigi que tenen obert. Carmen Gallart l’acusa d’estafa per haver-se apropiat d’uns tres milions d’euros, per la qual cosa el cas està pendent de ser jutjat a l’Audiència Provincial de Tarragona. La dona va declinar qualsevol acord extrajudicial. A partir d’aquí, segons els investigadors, Ramon Franch va començar a idear la forma de fer desaparèixer la dona. Per això hauria demanat a una amiga el seu vehicle –el Hyundai Atos– amb el pretext de seguir la seva pròpia muller, quelcom que els Mossos han descartat. El cotxe va ser utilitzat per seguir a Gallart i veure la seva rutina diària.

Finalment, el dia de la desaparició, l’acusat hauria fet servir el Hyundai per traslladar el cadàver a un indret no localitzat encara. En treure e cos del maleter, haurien quedat «fluids orgànics» en una ranura que queda amagada entre el maleter i el para-xocs. Si no s’obre aquest, no es pot accedir a la zona des de l’exterior.

Després d’haver fet servir el vehicle, aquest va ser netejat «a fons». La propietària del turisme va declarar davant els Mossos d’Esquadra que quan Ramon Franch el va tornar, «els seients encara estaven mullats i amb un fort olor d’ambientador». Fins i tot els vidres estaven tintats, quelcom que a la seva propietària li va estranyar encara més. Els Mossos saben on es van fer aquests darrers treballs ja que Ramon Franch va deixar el seu número de telèfon perquè l’avisessin quan acabessin la feina.

Fonts del cas han assegurat que la Policia Científica, arran de la desaparició, va anar a buscar el raspall de dents de la víctima per treure l’ADN. En aquell moment, segons l’informe policial, es va posar –com es fa sempre quan la mostra no s’agafa directament de la víctima– que no es podia fer una valoració estadística en no disposar d’una mostra de referència. Per això, es va agafar també cèl·lules epitelials a través d’un frotis de la boca dels familiars directes –pares i filla de la desapareguda–. A partir d’aquí, els fluids trobats al cotxe es van comparar amb l’ADN de la víctima i van donar un resultat positiu, «sense cap mena de dubte».

La recerca del cos

La investigació va determinar que Ramon Franch va realitzar un viatge a Osca, segons va determinar la posició del seu telèfon mòbil. Els Mossos creuen que va ser en aquesta zona aragonesa on es va desfer del cadàver. Ara estan treballant conjuntament amb la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Osca per geolocalitzar les posicions exactes on va estar en el seu dia l’acusat per intentar localitzar el cos. El jutge instructor va redactar una interlocutòria sol·licitant la col·laboració de la Guàrdia Civil per ser una zona muntanyosa molt àmplia i on aquest cos disposa de més efectius per a la recerca.

Sobre les dues testimonis que la defensa vol que declarin –una per haver estat suposadament xatejant amb Carmen Gallart hores després de la seva desaparició i una altra que presumptament la va veure en un centre comercial durant la tarda–, els investigadors diuen que tenen clar que a partir de les 15 h del 18 de juny el mòbil de la veïna dels Pallaresos va deixar de funcionar.

 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.