Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell

Els Mossos detecten a Tarragona la primera banda de carrer formada íntegrament per joves d'origen marroqui

 


ACN | Tarragona | 15/04/2012 18:05

Els Mossos han detectat a Tarragona la primera banda formada íntegrament per joves d'origen marroquí, segons ha avançat a l'ACN el cap de la Unitat d'Investigació a Persones de la policia, Jordi Domènech.

Es tracta d'un fenomen inèdit en unes bandes normalment integrades per joves llatins. Les seves sigles són '20MA'. '20' pel nombre dels seus fundadors i 'MA' pel Marroc. Domènech sospita que volien ser 'trinitarios' que, amb els 'latin kings', són els més presents a la ciutat. "No van poder entrar-hi i en van crear una de nova", una lògica que serveix per explicar l'aparició de moltes de les bandes de carrer presents a Catalunya. La policia vigila la 20MA però fins ara no ha protagonitzat cap fet delictiu. L'inspector Domènech ha avançat a l'ACN que els Mossos d'Esquadra tenen "constància" de la primera banda formada íntegrament "per joves de nacionalitat marroquina". "Són pocs, ubicats a Tarragona i fan el mateix que les llatines". Les seves sigles són "20MA". És "molt petita" i encara no se la relaciona directament "amb cap delicte concret" però la policia la segueix de prop, "com a la resta".

Els Mossos asseguren que l'aparició del '20MA' suposa el naixement del primer grup juvenil organitzat i violent inspirat en les bandes llatines però sense cap integrant procedent de Sud-amèrica entre els seus membres.


Que apareguin noves bandes no sorprèn especialment a la policia catalana. El més habitual és que al darrere de cada naixement hi hagi un rebuig. Quan un determinat grup de joves intenta sense èxit entrar a formar part d'una de les bandes existents pot acabar optant per crear-ne una de nova.

Que les bandes no siguin netament 'llatines', malgrat que se les sol denominar així als mitjans i a l'opinió pública, tampoc és estrany. De fet, a l'àrea metropolitana algunes bandes han captat adolescents autòctons o marroquins, també. Un dels vuit condemnats el juny de l'any passat per integrar una 'Mara' i haver apunyalat greument un noi a Cornellà el 2009, per exemple, era marroquí. Però fins ara la gran majoria d'integrants d'aquests grups tenien arrels americanes.

Els membres de la '20MA' volien formar part de la banda de 'trinitarios' de Tarragona. Aquesta, juntament amb els 'latin kings', és una de les predominants a la ciutat. "No van poder", explica Domènech, que desconeix exactament per què no va ser possible, "i en van crear una de nova".

Les bandes són franquícies


L'inspector explica que el fenomen de les bandes funciona de manera similar a la de les franquícies, "qualsevol la pot crear si adopta els seus símbols i respecta la 'bíblia' del seu ideari". El '20MA' és molt proper als 'trinitarios' i els seus símbols estan inspirats en aquest grup.

 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.