Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell

L'últim dels acusats pel 'crim de la Teixeta' se situa fora del lloc dels fets i es declara innocent


 

ACN | 23/04/2012 17:29

L'home, fugat de la justícia des del 2004, ha declarat davant el jurat popular que durant aquests anys s'ha hagut d'amagar per por i que l'han intentat assassinar.

 


Jiménez i tres persones més van ser detingudes per la mort d'Angel Córdoba, el cadàver del qual va ser trobat el 25 de gener de 2004 al coll de la Teixeta, prop de la N-420, al terme de Duesaigües (Baix Camp). Posteriorment, dos d'aquests sospitosos van ser assassinats mentre que un tercer va ser jutjat i condemnat pel crim a 19 anys de presó, l'any 2005.

L'Audiència de Tarragona acull des d'aquest dilluns el judici contra l'últim dels acusats pel 'crim de la Teixeta'. Els fets es remunten al 23 de gener de 2004 quan la primera víctima del cas, Àngel Córdoba, de 23 anys, va ser assassinat pels quatre sospitosos. El seu cadàver apareixia dos dies després al Coll de la Teixeta, al costat de la N-420, al terme municipal de Duesaigües.

Segons relata l'informe fiscal, Pedro Rodríguez, -que ja va ser jutjat al 2005 i condemnat pel crim a 19 anys de presó-, va anar en busca de Córdoba al seu domicili, a la Pineda, on hi havia també alguns cosins de la víctima. Córdoba i Rodríguez van marxar amb el vehicle del segon seguits de prop pels familiars de Córdoba i després de recórrer la Pineda i Reus van arribar a Riudecols on Córdoba va demanar als cosins que l'esperessin en un bar.

La víctima i Rodríguez van anar fins a les Irles seguint el pla que els presumptes assassins havien establert dies abans. Allí es van trobar amb Óscar G.B., Juan C.M., i José Antonio Jiménez, l'últim dels acusats pel crim que està sent jutjat aquesta setmana. Els quatre van apallissar i disparar mortalment Córdoba. L'encarregat de disparar l'arma hauria estat Pedro Rodríguez, que ja compleix condemna per l'assassinat des de l'any 2005. Posteriorment, Jiménez va intentar simular un robatori amb força al domicili de la víctima a través d'una cinquena persona que finalment es va negar a executar-ho.

Els quatre sospitosos van ser detinguts un mes després dels fets i van quedar en llibertat amb càrrecs. Des de llavors, Jiménez havia estat fugit de la justícia mentre que Óscar G.B. i Juan C.M. van ser assassinats. Óscar G.B. va ser abatut al portal de casa seva a Vila-seca i Juan C.M. va ser tirotejat a la Plaça dels Carros de Tarragona. Posteriorment, uns desconeguts van assaltar la casa de Pedro Rodríguez a Reus i van segrestar el seu germà Luis, a qui van matar a trets. Aquest individu va aparèixer calcinat als afores del Vendrell.

L'acusat se situa lluny del coll de la Teixeta

Jiménez ha assegurat aquest dilluns en la vista oral que la nit dels fets se'n va anar a sopar amb la seva dona a Salou i que no era al lloc dels fets. "No sóc una mala persona, he hagut de fugir i m'han intentat assassinar", ha explicat al jurat popular. "Sé que intentaran matar-me -ha afegit- però demano justícia". El seu advocat, Aitor Macias, en sol·licita l'absolució per falta de proves i insisteix que cap testimoni ha pogut situar el seu client al lloc dels fets.

Aquest dilluns també ha declarat -mitjançant videoconferència- l'únic condemnat pel cas, Pedro Rodríguez. L'home ha assegurat que a principis del 2004 va anar a casa de Jiménez a demanar-li una arma per a Oscar García i que aquest li va entregar un drap amb el que semblava una arma curta que podia ser de fogueig. Aquesta versió no coincideix amb les declaracions que havia fet anteriorment, en les quals negava aquests fets.

Rodríguez també ha declarat que coneixia a la víctima i que aquest li devia 3.000 euros per un negoci de bungalows. La nit dels fets ha explicat que va acompanyar Córdoba al coll de la Teixeta i que allà la víctima va discutir amb tres homes per un transport de dos quilos de cocaïna des de Falset a Barcelona. Pedro Rodríguez no ha sabut detallar avui de qui es tractava, mentre que en la seva declaració inicial havia dit que un d'ells era Óscar García, un dels acusats que van ser assassinats.


La família de la víctima retira les acusacions

El judici contra José Antonio Jiménez ha començat aquest dilluns, després que divendres es fes la selecció del jurat popular, sense que els testimonis hagin pogut aportar massa indicis sobre la implicació de l'acusat. Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha custodiat l'acusat en la seva arribada a l'edifici judicial i el magistrat de la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona ha decidit que el judici se celebri a porta tancada.

L'acusat s'enfronta a més de 20 anys de presó pels delictes d'assassinat, tinença il·lícita d'armes, i proposició de robatori amb força. En concret, el fiscal demana 20 anys de presó per assassinat, dos anys per tinença il·lícita d'armes i nou mesos més per la proposició de robatori amb força. També es demana un compensació per responsabilitat civil de 120.000 euros per als familiars de Córdoba.

Per la seva banda, l'acusació particular de la família de la víctima, que demanava 25 anys de presó per assassinat i tres per tinença d'armes, va retirar les acusacions contra l'acusat divendres passat.

  

 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.