Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell
ACUSAT DE MATAR A COPS UN JOVE A ALCANAR

L'acusat de matar a cops un jove a Alcanar diu que el va agredir per defensar-se però que anava begut i drogat

La fiscalia sol·licita una pena de 22 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat

ACN | 18/06/2012 16:38

El jove acusat de matar a cops un altre noi a Alcanar el març del 2011 ha assegurat que el va agredir en defensa pròpia. En el judici que ha començat avui a l'Audiència de Tarragona amb jurat popular, Francisco D.R., de 24 anys, ha explicat que la nit dels fets algú li va donar un cop de puny, que ell s'hi va tornar, però que no ho recorda bé perquè feia tres dies que estava de festa i havia consumit grans quantitats d'alcohol, cocaïna i marihuana. Segons la fiscalia, però, el jove es va acarnissar amb la víctima, un noi romanès, i el va apallissar fins causar-li la mort. La fiscalia sol·licita una pena de 22 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat, mentre que la defensa en demana l'absolució. El domicili on es van produir els fets, el número 14 del carrer Nou d'Alcanar, era freqüentat per persones sense sostre i toxicòmans que l'utilitzaven per consumir drogues. Segons la fiscalia, el 22 de març del 2011 cap a dos quarts de deu de la nit, la víctima, Marius E.C. es va dirigir cap a la vivenda amb l'objectiu de passar-hi la nit. Mentrestant, l'acusat portava tres dies seguits "de festa", en els quals pràcticament no havia dormit res i havia consumit grans dosis de cocaïna -5 grams diaris-, de marihuana -25 grams- i d'alcohol -diversos litres de cervesa i una desena de copes-. Díaz ha explicat que aquella nit, després que tanqués l'últim bar del poble, es va dirigir cap a l'habitatge del carrer Nou, ja que creia que hi trobaria uns amics seus.

Segons el relat que ha exposat en la vista oral, algú el va agredir propinant-li un cop de puny. Ell s'hi va tornar "per defensar-se" i aleshores es va iniciar una baralla. El ministeri fiscal sosté que l'acusat va propinar "innombrables" cops a la víctima produint-li la mort. "Vaig donar diversos cops de puny, sense extralimitar-me i en defensa pròpia, fins que vaig veure que em podia lliurar de la persona. En veure que queia al terra me'n vaig anar", ha assegurat Díaz.

La fiscalia sosté que les lesions es van produir mitjançant cops de puny, puntades i diferents objectes, entre elles un trident punxant que es va trobar al lloc dels fets. Segons l'informe forense, el noi presentava múltiples fractures i hematomes a nivell de crani, cara, tòrax, extremitats i esquena.

Després de la baralla, l'acusat hauria fet diverses trucades telefòniques i s'hauria presentat a casa de diversos amics seus. Segons les gravacions telefòniques que s'han pogut sentir al judici, l'acusat els hauria comentat que se n'aniria del país i que marxava a viure a Colòmbia. Avui, però, en la seva declaració davant del jurat popular ho ha negat.

El ministeri fiscal sosté que, el dia dels fets, la víctima havia consumit grans quantitats d'alcohol equivalent a una taxa de 2,10 grams per litre de concentració d'etanol en sang, circumstància que "limitava la seva capacitat d'apreciar el perill i de poder defensar-se de l'agressió patida".

Per la seva banda, l'acusat presentava un quadre d'abús de cocaïna, cànnabis i alcohol que no consta acreditat que limités o afectés les seves capacitats, segons la fiscalia. Una versió que contrasta amb la de l'acusat, que assegura que consumeix marihuana des dels 9 anys, cocaïna des dels 11 i alcohol en grans quantitats, i que aquells dies havia estat prenent molt alcohol i moltes drogues.

Díaz ha apuntat que desconeixia la identitat de la persona amb qui s'havia estat barallant, perquè diu que tot era molt fosc, però que se'n va assabentar després. El jove ha dit que coneixia a la víctima del poble i que havia tingut problemes amb ell un mes abans dels fets en una discoteca. En aquella ocasió es van discutir i es van amenaçar, en el marc d'una disputa amb la víctima i el seu grup d'amics. A més, segons ha dit, l'altre jove era molt més fort i corpulent que ell.

El cos sense vida de la víctima el va trobar una veïna el dia 23 de març cap a dos quarts d'una del migdia. La dona va localitzar el cadàver a l'entrada de l'habitatge enmig d'un bassal de sang, amb els braços oberts i sense roba de cintura cap avall i va donar avís a la Policia Local. El 28 de març de 2011 els Mossos van detenir a l'acusat i va ingressar en a la presó.

El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat amb els agreujants d'acarnissament i traïdoria i abús de superioritat. Per aquest motiu, sol·licita per a l'acusat una pena de 22 anys i mig de presó. A més, demana una indemnització de 400.000 euros per a la família de la víctima -100.000 per a la seva esposa, 100.000 per a la seva mare i 100.000 més per a cadascun dels seus dos fills-.

Per la seva banda, la defensa considera que l'acusat tenia les capacitats volitives i intel·lectives afectades pel consum de substàncies tòxiques i alcohol, i sosté que no hi ha prou proves que demostrin que l'acusat és l'autor de l'assassinat. Per aquest motiu, en sol·licita la lliure absolució. El judici està previst que continuï fins el 25 de juny a la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona.


 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.