Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell
7 AÑOS DE PRISION PARA EL CAMIONERO

7 anys de presó i 2 MEUR de multa per al camioner que duia 36 quilos de cocaïna amagats en un carregament d'ous

L'Audiència de Girona absol l'altre acusat perquè no ha quedat acreditat que sabés que duien la droga

ACN Publicado: 17:56 - 08/07/2014  Diari de Tarragona

L'Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys de presó i a pagar una multa de 2 milions d'euros (MEUR) el camioner que duia 36 quilos de cocaïna amagats en un carregament d'ous. La sentència conclou que Antonio Gioia, de nacionalitat italiana, va fer un tracte amb un home de negocis italià que li va prometre diners si no feia preguntes i deixava que fes servir el seu camió per traslladar mercaderia, aprofitant que duia els ous des de Valladolid fins a Itàlia. Tot i que Gioia creia que el que transportava era diner negre, la sentència recull que era conscient que duia "objectes il·lícits". L'Audiència ha absolt l'altre acusat perquè no ha quedat acreditat que sabés que duia droga amagada al camió.

El 17 de març de l'any passat, la policia estatal va aturar un tràiler amb matrícula italiana al pas fronterer de la Jonquera (Alt Empordà). L'actitud dels dos camioners, va fer sospitar els agents que van decidir examinar-ne la càrrega.

El tràiler portava 380.000 ous, que s'havien carregat a Valladolid i que tenien com a destí una fàbrica de dolços a Itàlia. Però un registre amb l'ajuda dels gossos va permetre descobrir un altre tipus de carregament. Amagats en uns calaixos metàl·lics encastats a la cabina, hi havia fins a 36 fardells d'un quilo de cocaïna cadascun. La droga tenia una puresa mitjana del 75% i el seu valor al mercat negre pujava fins als 1,4 milions d'euros (MEUR).

Els camioners, tots dos italians, van quedar detinguts en aquell mateix moment, i la policia va comissar tota la càrrega. El cas, va arribar a judici a l'Audiència de Girona el 26 de juny. Els dos camioners -un dels quals propietaris del vehicle- es van desentendre del carregament.

La sentència recull que si bé Antonio Gioia -l'amo del vehicle- potser no sabia que duia droga, sí que era coneixedor de transportar "objectes il·lícits" perquè, tal com va explicar al judici, un home li va oferir diners a canvi de no fer preguntes i deixar-lo carregar alguna cosa al camió per fer-la arribar fins a Itàlia.

"Antonio Gioia ha admès que va conèixer una persona al port de Bari, que no li va inspirar desconfiança perquè semblava un home de negocis, que el va convèncer pel trasllat", recull la sentència que detalla que el condemnat primer va entregar el semiremolc perquè fessin les modificacions per incloure el doble fons i, un cop a Valladolid, el va aparcar en una àrea de servei unes hores i va deixar les claus "a un lloc pactat" perquè introduïssin la mercaderia.

La sentència conclou, per contra, que no ha quedat acreditat que l'altre camioner -contractat per Gioia per acompanyar-lo al viatge- sabés que transportaven droga "amagada en un doble fons al sostre del semiremolc".

Per això, la secció quarta de l'Audiència de Girona l'ha absolt. A Antonio Gioia l'han condemnat a 7 anys de presó i a pagar una multa de 2 MEUR com a autor d'un delicte contra la salut pública de substàncies que causen dany greu a la salut en quantitat de notòria importància perquè "se supera amb escreix el límit dels 750 grams nets i purs que el Tribunal Suprem marca com a límit perquè s'entengui com a notòria importància". La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Salvar els ous

El cas va agafar volada pública, no només per la droga, sinó també per quin va ser el destí dels 380.000 ous. Després que la policia els immobilitzés, l'empresa italiana no els va reclamar i aleshores, es va engegar una campanya -que fins i tot va arribar al Congrés dels Diputats- per intentar que no es destruïssin i destinar-los al Banc dels Aliments.

Tot i que es van fer nombroses peticions al jutjat de Figueres que instruïa el cas, la seva titular les va denegar totes al·legant motius sanitaris. Aleshores, l'afer va arribar més amunt. El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, el TSJC i el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà van intercedir per evitar que es destruïssin els ous.

Al final, el jutjat de Figueres va avenir-se a què el carregament s'analitzés per veure si era apte per al consum, abans no es donessin al Banc dels Aliments. Però com que, entre una cosa i l'altra, ja havia passat un mes, els 380.000 ous ja no eren aptes per al consum i van acabar llençats a l'abocador.


 

 

 

 

 


 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.