Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell
LA MUJER ASESINADA EN VILA-SECA

Les filles de la dona assassinada a Vila-seca asseguren que l'acusat s'aprofitava econòmicament de la seva mare

L'home declararà aquest dimarts en el judici que ha arrencat a l'Audiència de Tarragona

ACN Publicado: 16:53 - 17/11/2014 (Diari de Tarragona)

Aquest dilluns ha arrencat a l'Audiència de Tarragona el judici contra l'home acusat d'agredir violentament la seva parella el maig del 2007 en un descampat del municipi de Vila-seca. La dona va morir després de passar quatre mesos en coma. Durant la vista oral, les dues filles de la víctima han assegurat que la relació es va iniciar al setembre del 2006 i que l'acusat s'aprofitava econòmicament de la seva mare. A més, han afirmat que la dona rebia amenaces al seu telèfon mòbil que creia que provenien del seu exmarit, però que després dels fets van descobrir, juntament amb la policia, que realment provenien d'uns telèfons de l'acusat. L'home declararà aquest dimarts davant el jurat popular.

La víctima, Juana G.M., s'havia divorciat l'any 2005 del seu marit, amb qui havia tingut una filla. A més, la dona tenia una altra filla més gran fruit d'una relació anterior. Segons han declarat totes dues aquest dilluns, la víctima, que en el moment dels fets tenia 57 anys i vivia a Reus, estava jubilada després d'haver treballat durant més de 20 any a l'Hospital de Sant Joan. Segons la filla petita, la seva mare va conèixer l'acusat, José Romera, a través d'un xat d'un canal de televisió cap al setembre de 2006. Des d'aleshores, tots dos es veien sovint, ja que l'home solia anar a veure-la a Reus o ella anava a veure'l a Esparraguera.


La noia, que en el moment dels fets tenia 15 anys, ha assegurat que mantenia una relació "cordial" amb l'home, però que considerava que ell era "fred" amb la seva mare. La filla ha explicat que, després de conèixer-lo, la víctima va començar a rebre missatges al seu telèfon mòbil amb insults i amenaces. La dona en culpava el seu exmarit, malgrat que no hi mantenia cap relació des que se n'havia divorciat, i per aquest motiu va decidir canviar de número telèfon fins a "quatre o cinc" ocasions.

A més, l'acusat i company sentimental de la seva mare també hauria mantingut que rebia amenaces, per la qual cosa també hauria decidir canviar el número de telèfon en diverses ocasions. Després dels fets, les noies van aportar a la Guàrdia Civil unes llibretes on la seva mare havia anotat aquells números de telèfon i els agents van comprovar que es tractava d'antigues línies de telèfon de l'acusat. "Canviava de número de telèfon cada dos per tres i no memoritzava els números al seu telèfon, de manera que desconeixia qui era", ha aclarit una d'elles.

Les filles han afirmat també que l'acusat es va aprofitar econòmicament de la seva mare. Segons han declarat, uns dies abans dels fets la dona va demanar una ampliació d'hipoteca de 25.000 euros. A més, han apuntat que la víctima solia ingressar diners en un compte corrent que tenia amb l'acusat i que aquest era qui els extreia. "Vam trobar resguards i extractes amb ingressos de quantitats sobre els mil o dos mil euros", han explicat. A més, han assegurat que, malgrat no tenir carnet de conduir, la dona havia comprat dos cotxes a l'acusat. La filla petita ha dit que calcula que l'acusat li hauria "tret" uns 120.000 euros a la seva mare.

A més, la filla menor ha relatat que la seva mare havia arribat a fer un testament cap a finals de 2006 molt beneficiós per a Romera. "Sé que el va revocar com molt un mes abans dels fets i que va dir que no sabia què havia signat i que se sentia enganyada per ell", ha exposat. Les filles no veien amb bons ulls la relació i havien manifestat a la seva mare dubtes i sospites sobre l'acusat, però la parella es va continuar veient. Les noies han afirmat que la seva mare ingressava menys de 1.000 euros de la pensió i que també cobrava un lloguer d'un pis de la seva propietat i de la paga de l'exmarit. "No era de sortir gaire, ni de permetre's grans luxes. Feia les feines de casa, costura i ganxet, i era estalviadora, però sí que li agradava comprar-se joies", han apuntat.

La filla gran ha apuntat que la seva mare li explicava històries que semblaven "de pel·lícules de gàngsters". Segons ha referit, la dona li havia explicat que, estant en companyia de l'acusat, havien vist com els seguien o, fins i tot, mentre circulaven en un vehicle de lloguer de l'acusat un home va sortir del seient del darrere, els va demanar diners i va dir que actuava en nom de l'exmarit d'ella. La filla ha donat a entendre que el presumpte assaltant s'hauria pogut conxorxar amb l'acusat per treure diners a la seva mare i s'ha mostrat sorpresa pel fet que l'home no acompanyés la dona a denunciar els fets davant la policia perquè deia estar "traumat".

Alguns testimonis van sospitar de l'acusat el mateix dia dels fets
Abans de la declaració de les dues filles de la víctima, han compregut com a testimonis quatre homes que la nit del 13 al 14 de maig de 2007 es trobaven sopant a l'interior del bar 'Cuatro Carreteras', a tocar de la C-14, al terme de Vila-seca (Tarragonès). Tots han explicat que, entrada la matinada, l'home va entrar al restaurant demanant auxili, amb la camisa esquinçada, una esgarrapada al pit i sang als pantalons. Tots han coincidit a afirmar que l'home deia que "quatre sud-americans" havien intentat matar-lo a ell i a la seva dona.

Un d'ells ha explicat que, abans d'entrar, va veure com l'home mirava des de l'exerior cap a dins del bar i que, després, va entrar i va començar a cridar, moment en què ells i uns agents dels Mossos que també es trobaven sopant al local van sortir ràpidament cap a fora. Després, segons han dit, uns van anar fins a un zona fosca i apartada on hi havia un vehicle i la víctima malferida a terra, uns pocs metres més enllà, i uns altres van veure com l'home queia a terra, possiblement per la ferida que presentava, i que després es quedava conversant amb un policia.

"A mi no em quadrava i em va estranyar que si t'intenten matar et punxin a una cama. A més, tampoc no va preguntar com estava la dona i, quan va entrar, el vaig veure molt tranquil pel què estava passant fora", ha relatat un d'ells. Un altre dels testimonis ha exposat "l'impacte" que va sentir en veure la víctima ajaguda a terra. "Tenia la cara molt malament, amb molta sang i respirava amb molta dificultat, tan sols deixava anar algun gemec", ha relatat. Després, en qüestió de minuts, el lloc es va omplir de policies i ambulàncies.

La fiscalia sol·licita 20 anys de presó
Segons la fiscalia, l'acusat va matar la dona colpejant-la fortament al cap i lligant-li un cable telefònic al coll amb la intenció d'estrangular-la i, després, s'hauria autolesionat per simular que havien estat víctimes d'un assalt violent i va tornar al restaurant per demanar auxili. El ministeri fiscal i l'advocat de l'Estat l'acusen d'un delicte d'assassinat amb traïdoria pel qual sol·liciten 20 anys de presó i una indemnització de 130.000 euros. Per la seva banda, l'acusació particular es va retirar del cas divendres passat, coincidint amb la constitució del jurat popular

Al seu torn, la defensa demana la lliure absolució. El lletrat Gerard Amigó ha mantingut que "va haver-hi pressa en intentar buscar un culpable perquè interessa, tant en premsa com jurídicament, trobar un culpable ràpid de cara a l'opinió pública". L'advocat ha criticat que, malgrat que des del primer moment l'home va dir que havien estat atacats per unes terceres persones, "no es va investigar". A més, ha recordat que després de passar vuit mesos a la presó, la jutgessa va decidir posar l'home en llibertat. L'acusat declararà aquest dimarts, juntament amb altres testimonis, abans que es presentin els informes pericials al jurat popular.

 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.