Detectives privados en Tarragona

Detectives en Tarragona

Detectives Privados en Reus

Detectives Privados en Valls

Detectives privados en Tortosa
Detectives Privados en El Vendrell
LA DONA DESAPAREGUDA ALS PALLARESOS

La dona desapareguda als Pallaresos va perdre tres finques arran de l'estafa del seu presumpte homicida

 

El judici contra l'empresari immobiliari es manté fixat pel 18 de maig a l'Audiència de Tarragona

ACN Publicado: 10:51 - 07/04/2016 Diari de Tarragona

La dona desapareguda als Pallaresos des del juny de l’any passat, Carmen Gallart, va perdre tres finques arran de la suposada estafa perpetrada el 2006 per l’agent immobiliari Ramon Franch, alhora detingut i empresonat el mes passat pel seu presumpte homicidi. Segons la fiscalia, l’empresari va fer creure a la dona que tenia un comprador per al seu domicili i, aquesta, va demanar un préstec per comprar un segon habitatge. Totes dues operacions les va gestionar l’acusat, que es va embutxacar una comissió de 45.000 euros. Com que la primera operació va resultar un engany, la dona es va veure obligada a demanar més préstecs i a desfer-se de les seves propietats per pagar els deutes, segons el fiscal. L’acusat s’enfronta a 6 anys de presó per estafa agreujada i falsedat documental i a una indemnització milionària. El judici està fixat pel 18 de maig a l’Audiència de Tarragona.

Segons l’escrit del fiscal a què ha tingut accés l’ACN, l’acusat, en la seva condició d’Agent de la Propietat Immobiliària, va fer creure que la perjudicada havia venut una finca de la seva propietat ubicada a les Escales del Miracle de Tarragona -on residia-, per un import d’1.067.000 euros. El contracte privat es va redactar amb data 3 de març de 2006.

Franch hauria preparat el contracte en el qual constava la firma d’un fals comprador perquè, alhora, la perjudicada comprés un altre habitatge situat a Sant Pere i Sant Pau. El contracte de compra d’aquest segon habitatge es va materialitzar el 8 de març de 2006 “per un import formal de 650.000 euros i real de 900.000 euros”, segons el fiscal. Franch, qui va gestionar l’operació, es va embutxacar una comissió de 45.000 euros.

Per tal d’obtenir el segon habitatge, la dona va concertar un préstec hipotecari amb una entitat. La fiscalia sosté que l’acusat ho va gestionar tot i que Gallart no va poder satisfer el préstec, atès que la finca de Tarragona no es va arribar a vendre.

Així mateix, Carmen Gallart va concertar un altre préstec hipotecari el 12 de setembre de 2006 en una entitat financera de Tarragona per import d’1 MEUR sobre les finques de la seva propietat. La de les Escales del Miracle, per valor de 566.000 euros, i una altra situada a la urbanització Pedrol, a Sant Pere i Sant Pau, per valor de 434.000 euros.

El 28 de setembre d’aquell mateix any i davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca, la dona es va veure obligada a fer una dació en pagament de la finca de Sant Pere i Sant Pau a l’entitat bancària per un import de 933.617 euros.

Amb l’objectiu de poder pagar els interessos de l’anterior hipoteca, el 27 de març de 2008 la dona va concertar un préstec hipotecari amb una altra entitat bancària per un import de 60.000 euros. En aquest cas, sobre una altra finca que tenia en propietat a l’Ametlla de Mar. El 16 de juliol de 2010 es va procedir a la venda amb subrogació d’hipoteca de l’esmentada finca, per fer front al deute contret.

El 30 de desembre de 2010, la perjudicada va acabar venent la finca de les Escales del Miracle per un import de 350.000 euros. “Com a conseqüència de l’engany, la víctima va perdre tres finques: l’adquirida a Sant Pere i Sant Pau, la que creia haver venut a les Escales del Miracle i la situada a l’Ametlla de Mar”, conclou la fiscalia.

Segons el ministeri fiscal, l’empresari immobiliari va incórrer en un delicte d’estafa agreujada, en concurs amb un delicte de falsedat en document privat, pels quals sol·licita una pena de sis anys de presó i la seva inhabilitació especial per a l’exercici de la professió d’API durant el temps de condemna, a més d’una multa de 2.700 euros.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia sol·licita que l’acusat indemnitzi la víctima amb la quantitat que determini la sentència pel perjudici patit més l’interès legal corresponent, un import que se situaria sobre els 2 MEUR.

La Secció Quarta de l’Audiència de Tarragona manté fixat l’inici del judici oral pel 18 de maig, tot i que fonts judicials han explicat a l’ACN que, arran del procediment penal obert contra l’acusat pel presumpte homicidi de la dona, les parts s’han de pronunciar sobre quina és la seva postura respecte la celebració de la vista.

Investigació en marxa per esclarir el presumpte homicidi

Carmen Gallart va desaparèixer el 18 de juny del 2015 i els Mossos d’Esquadra mantenen que no ho va fer voluntàriament. Segons els investigadors, aquell dia l’acusat s’hauria reunit amb ella amb la intenció aparent d’arribar a un acord econòmic per evitar el judici i després hauria acabat amb la seva vida. El posicionament dels telèfons mòbils de tots dos els situa primer als Pallaresos i, més tard, a un pàrquing de Tarragona proper a la immobiliària de Franch.

La Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra continua pendent de rebre l’anàlisi d’ADN de les restes de sang que es van localitzar al maleter del vehicle de l’acusat el passat 15 de març, el mateix dia que va ser detingut. Els investigadors estan convençuts que podrien pertànyer a la dona, de 65 anys, i que Franch hauria actuat empès per un mòbil econòmic. El jutge el va enviar a presó acusat d’un presumpte delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver, ja que el cos no ha aparegut.

 
Detectives Tarragona - Agencia de detectives Tarragona – Investigadores privados Tarragona – Detectives privados Tarragona – Detectives Reus – Agencia de detectives Reus – Investigadores privados Reus – Detectives privados Reus – Detectives Valls – Agencia de detectives Valls – Investigadores privados Valls – Detectives privados Valls – Detectives Barcelona – Agencia de detectives Barcelona – Investigadores privados Barcelona – Detectives privados Barcelona – Detectives Vilafranca del Penedés – Agencia de detectives Vilafranca del Penedés – Investigadores privados Vilafranca del Penedés – Detectives privados Vilafranca del Penendés – Detectives Vilanova i la Geltrú – Agencia de detectives Vilanova i la Geltrú – Investigadores privados Vilanova i la Geltrú – Detectives privados Vilanova i la Geltrú – Detectives El Vendrell – Agencia de detectives El Vendrell – Investigadores privados El Vendrell – Detectives privados El Vendrell – Detectives Cambrils – Agencia de detectives Cambrils – Investigadores privados Cambrils – Detectives privados Cambrils – Detectives Salou – Agencia de detectives Salou – Investigadores privados Salou – Detectives privados Salou.